De kandidaten van Atlas 2014: Tim Haars, Tess Milne, Yootha Wong-Loi-Sing, Tim Murck, Shary-An, Bob de Jong, Frieda Mulisch, Negativ, Kimberly Klaver, Robert Schoemacher, Stacey Rookhuizen & Brace.

Atlas

Spannend avonturenprogramma in het prachtige en goudrijke Suriname.
Presentatie: Lauren Verster

Eerste aflevering

maandag 18 augustus

Lauren Verster op avontuur in Atlasgebergte

plaatjeLauren Verster in Marokko
Michel Schnater

Na Fort Boyard en Expeditie Poolcirkel bracht de AVRO een nieuw avonturenprogramma, ditmaal door traditioneel Marokko: Atlas.

Vanaf maandag 26 augustus presenteerde Lauren Verster bij de AVRO op Nederland 3 het nieuwe avonturenprogramma Atlas dat zich afspeelt in Marokko. In dit programma namen twee teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar - en zichzelf - op tijdens de extreme tocht van 600 km over de historische handelsroute die voert vanuit de Sahara naar Marrakesh, met het Marokkaanse Atlasgebergte als ultieme barrière. De survivaltocht liet in 10 afleveringen de reis door het echte Marokko zien.

Lauren Verster
Lauren Verster voorafgaand aan de reis: “Nog nabibberend van Expeditie Poolcirkel, ben ik wel toe aan een warming-up in de woestijn. Ik kijk uit naar een magisch avontuur, een ontmoeting met bijzondere kandidaten in ruige omstandigheden. Want Marokko mag doen denken aan duizend-en-een nacht, muntthee en buikdansen, wij maken in Atlas ook kennis met de onherbergzame, woeste en zinderende kanten van dit gebied. Het wordt afzien, maar ik maak geen televisie om m’n nagellak heel te laten.” 

Atlas
De Atlas. Een grillig gebergte in het noorden van het Afrikaanse continent. Dit is het land van de nomaden, oases, fata morgana’s en karavanen, dat strekt van de Middellandse Zee tot de Sahara. Onverbiddelijk en wonderschoon; het veelzijdig decor van een spannende survivalstrijd tussen twee prominenten teams die de historische handelsroute over het Atlasgebergte moeten afleggen.

De kandidaten
Laura Dekker, Inge Ipenburg, Iris Kroes, Darryl, Robert de Hoog en Johnny Kraaijkamp jr. startten in het midden van het gigantische, opgedroogde meer van Iriki, aan de rand van de Sahara, waar ze werden gedropt. Het samenstellen van de teams deden de kandidaten zelf. Dit was het beginpunt van een survivaltocht, die door souks en pijnboombossen werd geleid; langs kasba’s en berberdorpen; over zandduinen en de hoge, besneeuwde toppen van de Atlas. Onderweg kwamen er op onverwachte momenten nieuwe kandidaten bij en vielen er kandidaten af. Iets waar de aanwezige BN’ers geen weet van hadden. De kandidaten die tijdens de serie erbij kwamen waren: Gaby Blaaser, Ron Boszhard, Maryam Hassouni, Mimoun Ouled Radi, Mariana Verkerk en Ymke Wieringa. De teams moesten tijdens de tocht zoveel mogelijk landkaarten verzamelen die nodig waren om deze te volbrengen. In de finale - die gehouden werd in het sprookjesachtige Marrakesh – kon er maar een winnaar zijn.


Peter Lubbers
Peter Lubbers, Media Directeur AVRO: “Met Atlas zet de AVRO haar traditie van kwalitatieve avonturenprogramma’s voort. Na Wie is de Mol?, Fort Boyard en Expeditie Poolcirkel is het nu tijd voor een karavaantocht door het veelzijdige Marokko. Naast adventure heeft ook de lokale cultuur een prominente plaats in dit programma. Deze unieke combinatie maakt dat Atlas een uitstekende aanvulling is op de AVRO-programmering."

Atlas werd van maandag 26 augustus tot en met maandag 27 oktober 10 weken lang uitgezonden bij de AVRO om 20.25 uur op Nederland 3.

Reacties

Je cookieinstellingen verbieden de weergave van dit element

Wijzig je cookie-instellingen

Facebook

  • link
    Facebook
    Atlas

    Altijd als eerste op de hoogte over Atlas? Like onze Facebookpagina!